web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Het Geheim van de Zwarte Rots van Joe-Todd Stanton

Joe Todd-Stanton groeide op in Engeland en volgde een studie illustreren. Inmiddels heeft hij al meerdere prentenboeken op zijn naam staan waaronder het mooie “ het geheim van de zwarte rots”.

In dit bijzondere prentenboek ontmoeten we Erin, die met haar moeder en haar hond Max bij een vissersplaatsje woont. Haar moeder gaat elke dag de zee op met haar vissersboot maar hoe graag Erin ook wil mag ze niet mee. Er is namelijk een gevaarlijke zwarte rots die boten laat verdwijnen dus is het beter als ze wacht op de wal tot haar moeder terug komt.

Erin vind het heerlijk als de mensen de legende van de zwarte rots vertellen en juist door al die spannende verhalen wil ze steeds liever naar zee om hem te zoeken. Ze verstopt ze elke dag op de boot van haar moeder maar Max de hond ruikt haar met zijn speurneus en dan moet ze weer aan wal blijven.  Op een dag weet ze Max te omzeilen en gaat ze mee naar zee. Er is echter  een dikke mist en de boot botst bijna op de zwarte rots, de boot draait en Erin valt in het donkere water. Wat ze daar ziet is onbeschrijfelijk en ze ziet ook de zwarte rots met andere ogen. Helaas denken de mensen alleen maar aan gevaar als ze denken aan de zwarte rots en willen hem vernietigen. Erin wil dat dit niet gebeurd en bedenkt een plan.

Het boek heeft een mooie linnen cover met reliëf  waardoor je bijna de diepte van de zee kunt voelen. De pagina’s zijn gedrukt op milieu vriendelijk papier.  De illustraties zijn uitgevoerd in warme kleuren en vertellen een verhaal over het redden en behouden van de natuur. De tekst beperkt zich tot enkele zinnen die het verhaal versterken.

Door het gebruik van weinig tekst en sprekende beelden in de eenvoudige kleuren blijven de pagina’s rustig en wordt je als lezer gevangen in de mooie sfeer van het verhaal.

De hoofdpersoon Erin is een stoere meid ( met net zo’n stoere moeder ) die durft op te staan tegen de mensen voor het redden van de natuur. Een actueel thema maar vooral een heel mooi verhaal met heel mooie illustraties.

Voor mij een van de mooiste prentenboeken die ik dit jaar mocht lezen

Boekgegevens :

Titel              Het geheim van de zwarte rots

Auteur          Joe Todd-Stanton

Illustraties    Joe Todd-Stanton

Vertaling      Studio Bos

Uitgeverij      Leopold

ISbn              9789025878191

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress