web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny-Kinderboekenrecensie 5***** voor Het Junior Monster Boek 7

Uitgeverij Kramat geeft voor de zevende keer het Junior Monsterboek uit. Nu geheel in Halloween thema.  Elf korte verhalen waarvan het laatste verhaal van de twaalfjarige Hanne is. Zij won de Junior Monsterboek wedstrijd en dat betekent dat je verhaal in de bundel wordt opgenomen. Naast de verhalen van ‘ echte ‘ auteurs. Hoe leuk is dat ?  Na haar verhaal wordt het boek afgesloten met een oproep voor kinderen van 10 tot 17 jaar om hun eigen verhaal in te sturen en mee te dingen naar een publicatie in het volgende Monsterboek!

De andere verhalen zijn aan de hand van  Ronald Verheyen, Rob Baetens, Karel Smolders, Johan Deseyn, Nico, Liese en Lina de Braeckeleer, Bart Mertens, Marina Defauw, Tamara Geraeds, Tom Bergs en Kris van der Sande en Marie Uiterwijk.  Van sommige had ik eerder wat gelezen en van andere niet. Een verhalenbundel vind ik altijd een leuke kennismaking met auteurs en hun werk.

De illustraties zijn van Bart Mertens, die bij elk verhaal een passende tekening heeft gemaakt. Zijn stijl is gruwelijke grappig : humoristisch met een griezelige knipoog.

Elk verhaal heeft een korte inleiding waarin of wel het verhaal of de schrijver wordt geïntroduceerd met website of mailadres erbij. Ook zitten er hier en daar wat schrijftips voor de jonge lezer om ze aan te sporen zelf in de pen te klimmen. De tips zijn trouwens ook  griezelig maar grappig : bijvoorbeeld schrijf een brief aan een vampier of laat de geest uit de lamp het werk doen…

Hoewel de bundel is voor 10plus moet je bij sommige verhalen wel een beetje extra stoer zijn. Het is geen dolfje-weerwolfje spannend maar meer richting zombies en andere gruwels.

Het verhaal van Johan Deseyn ( die ik alleen van zijn duistere romans voor volwassenen ken) is zo eng dat ik zelf over mijn schouder moest kijken.  En ik ga ook zeker niet boeken in ‘Hotel Halloween’ uit het verhaal van Rob Baetens.  Al zou dat de ideale locatie zijn voor een gruwelijk Halloween feest.

Het zijn uiteenlopende verhalen met een gruwelijk hoog griezelgehalte !  Het zevende Junior Monsterboek is tot nu toe het beste van de serie die ik heb mogen lezen !

Boekgegevens :

Titel : Junior Monsterboek 7

Auteur : diverse auteurs

Uitgeverij : Kramat

Isbn : 9789462420892

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress