web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny-Kinderboekenrecensie 5***** voor Ik Neem je Mee van Linde Faas

Linde Faas studeerde Animatie aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als kunstenares en animator voor tekenfilms en uiteraard ook als illustrator. Ze maakte onder andere  illustraties voor Vlo & Stiekel van Pieter Koolwijk en Troep van Ilse Bos.  Ik neem je mee is een geweldig mooi prentenboek zonder tekst.

Een meisje komt de slaapkamer van een jongentje binnengelopen met een ballon, tekenpapier en potloden. De jongen is misschien net wakker  of is misschien wel ziek. Wat het ook is (dat mag je zelf verzinnen) samen met het meisje en de tekeningen rollen ze van het ene avontuur in het andere.

Een boek zonder woorden waar ik eigenlijk geen woorden voor heb. Het is een betoverend geheel. De illustraties zijn boordevol warme kleuren en er is zoveel te zien. Je kan er verhalen bij verzinnen samen met je kind en elke keer als je het weer openslaat zal je een ander avontuur gaan beleven. De jongen en het meisje komen langs vogels en vissen, over bergen en over zee, lijken verdwaald maar komen waar ze wezen willen door de tekeningen die ze zelf kunnen maken.

Je hoeft geen meesterverteller te zijn of supergoed in het verzinnen van verhalen want de illustraties spreken voor zich en zijn al een genot om samen met je kind naar te kijken.

Boekgegevens :

Titel : Ik neem je mee

Illustrator/Auteur : Linde Faas

Uitgeverij : Lemniscaat

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress