web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Tijger van Jan Jutte

Jan Jutte heeft al veel prentenboeken op zijn naam staan. Hij won tot drie keer toe ‘het Gouden Penseel’. “Tijger” is wederom een juweeltje waarbij iedereen die het leest ook zo’n tijger wilt knuffelen.

Josefien is een oude dame die graag een wandeling maakt. Tijdens een boswandeling ontmoet ze Tijger die haar naar huis volgt. Josefien is blij met zijn gezelschap want ze voelt zich best alleen. Maar als Tijger een tijdje bij haar is merkt ze dat hij niet gelukkig is en gaat met hem op reis naar de jungle waar hij vandaag komt.

Jan Jutte heeft een heel eigen en fijne tekenstijl. De warme kleuren doen je smelten als je door het boek heen gaat. Hoewel de illustraties in eerste instantie eenvoudig lijken zie je bij een tweede blik heel veel details. Zonder de tekst zou je het verhaal al heel goed kunnen volgen. Op elke pagina tref je 1 a 2 regels en dat is voldoende om het hele verhaal mee te vangen. Heel knap dat een auteur/illustrator je zo weet te boeien om op deze wijze een mooi verhaal kan vertellen. Je kan het eindeloos blijven lezen / voorlezen en het zal zeker niet gaan vervelen. Een feestje om samen met je kind te lezen.

Een verhaal over eenzaamheid en vriendschap. Over de warmte die een vriend je kan bieden maar ook over loslaten van iemand. Dat je het beste wilt voor je vriend ook al is dat niet fijn voor jezelf. En ook al is die keuze heel moeilijk aan het einde van het boek blijkt dat het voor beide vrienden goed uit pakt. Een prentenboek naar mijn hart !

Boekgegevens :

Titel             Tijger

Auteur          Jan Jutte

Illustraties    Jan Jutte

Uitgeverij      Lemniscaat

Isbn              9789047710714

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress