web analytics
recensie YA recensiegrid

Conny – Kinderboekenrecensie 5***** voor Vuurstorm/Adem 3 van Nico De Braeckeleer

Adem 3 / Vuurstorm
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

“Vuurstorm” is het derde deel in de avontuurlijke en spannende vierdelige serie “ Adem” van Nico de Braeckeleer. Ik probeer, voor degene die de eerste twee delen nog niet kent, spoiler-vrij te zijn in mijn bespreking maar ben bang dat ik toch een tipje van de sluier moet verklappen dus is bij deze een spoiler-alert wel gepast.

Vorig jaar verscheen het eerste deel uit de “Adem” serie met de titel “ Tsunami”  die ik net als het tweede deel “Ijs” al eerder mocht bespreken voor Kinderboeken. Voor wie deze recensies heeft gelezen weet dat ik het een top-serie vind en uit keek naar dit derde deel. Het tweede stopte met een behoorlijk cliffhanger en met mijn vijf sterren beoordeling was mijn verwachting hoog. De cover trekt mij al naar zich toe. Dus ben ik snel gaan lezen.

De serie gaat over vier jongeren:  Skye, Colin, River en Jazz. Ze leven in een wereld die zwaar is getroffen door natuurrampen. Het gewone aardse leven is verwoest maar ze hebben gehoord over Civitas. De enige plek op aarde waar je nog zou kunnen leven als vor de klimaatverandering. Gezamenlijk gaan ze op zoek. Het wordt een gevaarlijke en barre reis waarin we niet alleen de vier karakters beter leren kennen maar ook de ruige wereld waarin ze moeten zien te overleven.

Skye, is besmet met een dodelijk virus, trekt er alleen op uit om de jongeren van Noord-Brussel te bevrijden uit het kamp van de Vultures. Haar vrienden staken hun tocht naar Civitas om haar tegen te houden omdat ze denken dat het een regelrechte zelfmoordmissie is van haar.  De Vultures geven zich inderdaad niet zomaar gewonnen. Naast deze vijand loeren er ook nog gemuteerde diersoorten, waterhozen op zee en een verwoestende vuurstorm om de hoek die hun missie nog moeizamer maken.

Er is een klein voorwoord over wat er vooraf ging voor Skye met haar zelfmoordmissie op pad gaat. Daarna zit je meteen midden in het verhaal. Niks rustige opbouw of weer even inkomen, niets van dit alles. Vanaf  het eerste hoofdstuk leef je weer helemaal mee met de jongeren. Naast alle tegenslag is er ook ruimte voor de vriendschapsbanden en de emoties die dit met zich meebrengt. De jongeren moeten noodgedwongen veel te snel volwassen  worden en moeilijke beslissingen nemen. Soms maken ze voor de lezer niet altijd een logische keuze maar ga er maar aan staan als je er alleen voor staat en rond de 15 jaar oud bent. Met dat in het achterhoofd begrijp je hun reacties wel.

De auteur is een prima verteller die de lezer meesleept in een bijzonder en origineel verhaal. Het kan ook niet anders dat ook dit deel van mij vijf sterren krijgt.

Ik kijk heel erg uit naar het vierde en afsluitende deel want het verhaal kan nog alle kanten op!

Boekgegevens :

Titel                        Adem deel 3 :  Vuurstorm

Auteur                    Nico de Braeckeleer

Uitgeverij                Bakermat

Isbn                        9789059246850

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress