web analytics
Niet gecategoriseerd

Conny-KinderBoekenRecensie 5***** voor het Zinderende Zeeboek van Yuval Zommer

Bij Kinderboeken geloven we in andersoortig lezen. We zijn er echt van overtuigd dat heel veel kinderen best graag lezen, alleen niet altijd fictie boeken. Kies daarom eens een non-fictie boek. Daarnaast vinden we het voor de zwakkere lezer belangrijk dat er boeken zijn waarbij er visueel veel gebeurt. Op deze manier komt ook de beelddenker optimaal aan bod. En door alle plaatjes krijgt de “mindere” lezer legitiem een adempauze. Er moet tenslotte uitgebreid naar de illustraties gekeken worden. Kortom: we denken dat dit soort mooi uitgegeven non-fictie boeken niet alleen een lust zijn voor het oog, maar ook een belangrijke succeservaring geven. De minder goede lezer kan zo hele mooie boeken lezen die hem of haar interesseren. Over ieder onderwerp kun je wel een goed non-fictie boek vinden. Vandaag zwemmen we heerlijk weg in dit 5***** boek. Recensent Conny Schelvis was meer dan enthousiast! Het leuke aan dit boek is dat het ook een ZOEKBOEK IS!

Yuval Zommer studeerde aan het Royal College of Art in Londen. Hij werkte als creative director bij grote reclamebureaus. Eerder zijn bij Lemniscaat verschenen onder andere de titels “Het bijzondere beestjes boek” en “Het buitengewone beestenboek, ook heerlijke prentenboeken vol weetjes over dieren waarbij je je ogen uitkeek.

Ook in “Het zinderende zeeboekis veel te zien en te ontdekken. Het boek heeft een heerlijk groot formaat en op elke pagina vind je weetjes, feitjes en antwoorden op je vragen. Ook zitten er vijftien sardientjes door het boek heen verstopt, te wachten tot jij ze gevonden hebt!.

Verschillende zeedieren komen langs, maar er wordt ook vertelt over hoe diep welke dieren wonen, hoe de oceaan in gevaar kan zijn, over plasticsoep en hoe vissen communiceren. Kortom een grote variatie van onderwerpen die je in het register achter in het boek makkelijk kunt opzoeken. Ook wordt daar verklapt waar de sardientjes zijn verstopt, mocht je ze echt niet gevonden hebben…

Na het lezen, heb ik het boek al meerdere malen opgepakt want je blijft kijken en nieuwe dingen ontdekken in de mooie illustraties waar gewoon heel veel te zien is. Het is een leerzaam maar vooral ook mooi boek om niet alleen samen met je kind te lezen en samen dingen te ontdekken, maar ook voor het kind om alleen in weg te dromen naar een wereld diep in de zee.

Boekgegevens:

Auteur     Yuval Zommer

Illustraties Yuval Zommer

Vertaling   Jesse Goossens

Uitgeverij   Lemniscaat

Isbn           9789047710141

Recensent Conny Schelvis-Mens

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress