web analytics
recensiegrid

Conny-KinderBoekenRecensie 3,5 *** voor Spekkie en Sproet van Vivian de Hollander

no title has been provided for this book
Categorie:
Genre:
Publisher:

Spekkie en Sproet, een griezelige ontdekking

Vivian den Hollander ( 1953) heeft jaren in het onderwijs gewerkt en is nu al jaren fulltime schrijfster. Ze heeft al zoveel boeken op haar naam staan dat het voor mij haast ondenkbaar is dat er ergens in Nederland nog een meisje of jongen rondloopt die nog nooit iets van haar gelezen heeft. Ze schrijft voornamelijk kinderboeken voor de lezers op AVI E3 tot M5 niveau en veel series. Enkele series zijn De Effies, De Roskam en de serie over Spekkie en Sproet.

Spekkie en Sproet en een griezelige ontdekking is inmiddels al het vijftiende deel uit deze serie. Een leuke hardcover met als extraatje een armbandje, een zelfde armbandje als dat Spekkie in het boek cadeau krijgt. De illustraties zijn van Julliete de Wit en vind je door het hele boek.

Spekkie en Sproet zijn dikke vrienden. Spekkie heet eigenlijk Marloes maar eet graag spekjes dus vandaar die bijnaam. Als het verhaal begint is er een feest in de straat bij Sproet en Spekkie mag ook komen. Het is een verkleedfeest en Spekkie gaat als speurder, want ze is gek op speuren. Een van de gasten op het feest zegt dat hij de nieuwe buurman is en vraagt aan Sproet of hij mag bellen want zijn mobiel is gestolen. Sproet en Spekkie komen er echter achter dat hij helemaal de nieuwe buurman niet is en bellen het nummer wat die man ook heeft gebeld. Als er wordt opgenomen is dat het begin van een wel heel spannend avontuur.

Een avontuur wat goed in elkaar zit en ook een goede opbouw heeft met een mooie afronding. De prettige letter, de korte hoofdstukken, zinnen en taalgebruik passen goed bij de doelgroep van het boek ( E5/M6). Het geheel leest lekker weg. Ik had nog nooit eerder een boek uit deze serie van Vivian den Hollander gelezen maar het verhaal is goed zelfstandig te lezen. Je hebt geen kennis uit de vorige boeken nodig om het verhaal te kunnen volgen. Dat vind ik zelf een zeer prettige bijkomstigheid. Het avontuur wat Spekkie en Sproet gaan beleven is wel heel spannend en maakt nieuwsgierig naar de andere avonturen die deze twee mee maken.

 

Boekgegevens:

Auteur                 Vivian den Hollander

Illustrator             Juliette de Wit

Uitgeverij             Ploegsma

Isbn                     9789021677675

recensent:

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress