web analytics
recensiegrid

ConnyKinderBoekenRecensie 4**** voor MO13 in de aanval door FC van der Sluis

 

De auteur schreef eigenlijk alleen maar voor zichzelf tot ze de stoute schoenen aantrok en mee ging doen aan een schrijfwedstrijd van uitgeverij Kluitman. Hiermee won zij uiteindelijk een uitgeef-contract. Met als resultaat dit boek. Een voetbalboek voor meiden (maar het is zeker ook voor jongens leuk om te lezen). Een vrolijke cover met een stoere meid en leuke kreten die zeker aanspreken. Wat mij meteen opviel waren de initialen van de auteur: F.C , afkorting voor Football Club, toeval of niet ? In ieder geval een leuke bijkomstigheid.

 

Sara (11 jaar) woont sinds de scheiding van haar ouders bij haar moeder. Maar als haar moeder een nieuwe vriend heeft gekregen, verhuizen ze op een gegeven moment naar zijn huis. Dis is bijna een uur rijden van haar huidige huis en nog erger: van haar voetbalclub. Sara weet zeker dat ze haar vriendinnen en haar voetbalteam erg gaat missen. Haar nieuwe stiefbroertje is wel aardig maar haar nieuwe stiefzus ziet haar liever gaan dan komen. Aangekomen in haar nieuwe woonplaats volgt meteen een nieuwe rampzalige ontdekking want er is niet eens een voetbalteam voor meisjes! Nu zal ze zich aan moeten sluiten bij een jongensteam (die daar ook niet op zitten te wachten). Een moeizame start van een nieuw leven waar ze zelf niet voor heeft gekozen. Maar ze laat het er niet bij zitten. Ze krijgt nieuwe vriendinnen en krijgt een plan dat ze zeker wil laten slagen.

 

Een voetbalboek, tja ik het niets met voetbal en was aan de ene kant dus wel benieuwd of het voor niet-voetbal-fans ook leuk zou zijn om te lezen. Nou en dat is het ook gewoon. De auteur heeft een leuke vertelstijl, met een prima tempo en een taalkeuze die goed aansluit bij kinderen rond de 10 jaar. Uiteraard zijn er voetbaltermen, tijdens het commentaar bij de wedstrijd , maar als leek snap je het gewoon wat je het leest. En hoewel voetbal alles is in het leven van Sara is dit een boek wat niet alleen over voetbal gaat. Het gaat ook over wennen in een nieuw samengesteld gezin, het verdriet en de boosheid wat dat met zich meebrengt maar ook de geluksmomentjes. En zeker ook over doorzetten want dat doet Sara. Doorzetten en iets willen laten slagen wat je zelf graag wilt.

Over samen zijn, samen werken en samen een doel nastreven, hoe mooi is dat !

 

Een geslaagd debuut waarbij we een stoere meid leren kennen. Ik had nog wel wat vraagjes met name over de andere karakters die wat minder uitgewerkt zijn maar misschien komt dat in een volgend deel. Het is namelijk de bedoeling dat er een serie komt omtrent MO13 waarvan dit een geslaagd eerste deel is.

 

Boekgegevens

Titel :                  MO13 In de aanval!

Auteur :            F.C. van der Sluis

Uitgeverij:       Kluitman

Isbn:               9789020624991

recensent:      Conny Schelvis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress