web analytics
recensie YA

Denise leest: Jager van Julie Kagawa

Jager
Categorie:
Author:
Series:
Publisher:
Published: juni 2016
Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garret nodig.…
4.6Overall Score

Jager

Hey lieve boekenwurmen! Ik ben er weer met de volgende recensie van onze Talon buddyread. Vandaag is het de beurt aan deel 3 in de serie. Ook in dit boek wist Julie me weer helemaal mee te ...

 • Plot
  4.0
 • Personages
  4.0
 • Vaart
  5.0
 • Wereldbouw
  5.0
 • Spanning
  5.0

Hey lieve boekenwurmen! Ik ben er weer met de volgende recensie van onze Talon buddyread. Vandaag is het de beurt aan deel 3 in de serie. Ook in dit boek wist Julie me weer helemaal mee te slepen, maar er waren ook wat puntjes die ik in dit boek iets minder vond. Als je deel 1 en 2 nog niet hebt gelezen, lees deze recensie dan niet want deze bevat spoilers over de vorige twee boeken in de serie!

In het vorige boek lazen we hoe Garret zich bij Riley en zijn rebellen voegde en zijn oude leven vaarwel zei. Bovendien vertelde hij Ember wat hij voor haar voelde. Ember maakte zich definitief los van Talon en koos ook voor het rebellenbestaan. Bovendien besloot ze naar haar draak te luisteren en gaf ze toe dat ze zowel voor Riley als Garret iets voelde, maar ze maakte daarbij een keuze die een van de twee jongens kwetste en deed vertrekken. Daarnaast werd Riley door een van zijn eigen mensen verraden en werd het drietal door zowel Talon als St. Joris achtervolgt. Ondertussen krijgt Dante grotere verantwoordelijkheden binnen Talon en krijgt hij te horen waarom hij en Ember zo belangrijk voor de organisatie zijn.

In dit derde deel ligt de focus iets meer op Garret. Je komt meer over zijn verleden te weten en hoe hij bij St. Joris terecht is gekomen en hoe hij zijn reputatie als perfecte soldaat heeft verdiend. In zijn verleden was hij eigenlijk net zo eenzaam als hij in het heden is, nu hij geen vrienden meer heeft en het meisje waar hij van houdt niet weet wat ze voor hem voelt. Garret besluit in zijn eentje naar Londen te vertrekken waar St. Joris haar hoofdkwartier heeft en de Patriarch, de spirituele leider van de Orde, zetelt. Deze reis zit vol gevaar omdat Garret geen hulp zal hebben en zich midden in het hol van de leeuw zal moeten wagen. Wat hij in Londen ontdekt, zet zijn wereld echter nog verder op zijn kop. Er zit niets anders op dan terugkeren naar Amerika. Naar het meisje dat hij achter heeft gelaten en de draken die eens zijn vijanden waren. Dit keer krijgt hij echter gezelschap van een onverwachte bondgenoot uit het verre Oosten. Bovendien zal hij contact op moeten nemen met zijn vroegere partner die hem het liefst dood ziet.

Ember worstelt in dit deel heel erg met de gevoelens van haar draak en haar menselijke gevoelens. Ze wordt twee kanten opgetrokken en heeft geen idee wat de juiste keuze is. Aan het begin van het boek lijkt ze voor een van de twee jongens te kiezen, maar zal ze bij die keuze blijven? Bovendien heeft ze het ontzettend moeilijk met het feit dat ze heeft moeten moorden om haarzelf en haar vrienden veilig te houden. ’s Nachts heeft ze nachtmerries en overdag probeert ze de perfecte rekruut te zijn en alle bevelen van Riley zonder tegenspraak op te volgen. De zoektocht naar de verrader binnen Riley’s netwerk brengt haar echter wederom in gevaar en dwingt haar wederom beslissingen te nemen waar ze het moeilijk mee heeft. De komst van een Oosterse draak zorgt ervoor dat Ember meer te weten komt over de oorzaak van haar gevoelens. Maar wat betekent dit voor haar? En zal ze nog steeds hetzelfde meisje kunnen zijn als dit alles voorbij is?

Riley heeft het al net zo moeilijk als Ember. Hij wil zich niet laten afleiden door zijn gevoelens voor haar omdat iedereen binnen zijn netwerk in gevaar is, maar alles in hem verlangt naar de jonge, rode draak. Toch weigert hij toe te geven aan zijn verlangens totdat de crisis binnen het netwerk opgelost is. De zoektocht naar de verrader stort hem, Ember en Wes echter nog verder in het gevaar. En wanneer Garret weer opduikt met nieuwe informatie en een nieuwe bondgenoot wordt het gevaar nog groter en komt er nog meer op het spel te staan. Zal het Riley lukken iedereen te beschermen?

Dante leert in dit deel meer over Embers en zijn eigen afkomst. Bovendien krijgt hij grotere verantwoordelijkheden die hem en Ember nog verder uit elkaar zullen drijven want als Ember er ooit achterkomt wat hij heeft gedaan om Talon te bewijzen dat hij loyaal is dan zal ze hem nooit vergeven. De dingen die hij bereid is te doen, stuitten zelfs hem zelf tegen de borst, maar zijn loyaliteit is onwankelbaar.

Ik vond dit derde deel een stuk spannender dan het tweede deel! De ene spannende gebeurtenis wordt in sneltreinvaart door de volgende gevolgd en als lezer wordt je genadeloos meegesleurd in het avontuur. Doordat je alle personages inmiddels goed hebt leren kennen, leef je ontzettend met hen mee bij iedere tegenslag, hindernis en onthulling die er op hun pad komen. Ik vloog echt door de pagina’s heen. Bovendien zorgen alle nieuwe ontwikkelingen en een aantal onverwachte maar toffe ontmoetingen ervoor dat het boek echt vol spectaculaire actie zit.

Toch had ik in dit boek ook wat kleine ergernissen. Aan het begin lijkt Ember voor een van de twee jongens te kiezen, maar later begint ze weer te twijfelen en na een onthulling van een Oosterse draak verandert ze ineens helemaal van gedachten. Voor mij heeft de liefdesdriehoek nu wel lang genoeg geduurd. Eigenlijk weet je als lezer vanaf het eerste boek al naar wie Embers hart uitgaat. Waar ik in de eerste twee boeken nog zoiets had van: maar het is wel gaaf dat Embers twee helften ieder een eigen wil hebben, begon het me nu te irriteren. Vooral omdat aan het begin de keuze gemaakt lijkt te zijn, maar, oh nee verrassing, toch niet. Bovendien leidt al dat liefdesdrama af van de plot en de uitstekend opgebouwde spanning. Ik hoop echt dat in boek 4 niet weer een switch in keuze plaatsvindt en dat de jongen die Ember aan het eind van boek 3 kiest ook gewoon degene blijft waar ze mee samen wil zijn.

Het einde van deel 3 is wel echt spectaculair en ik ben echt blij dat ik gelijk verder kon lezen in deel 4 want die cliffhanger had me anders echt de das omgedaan haha.

Kortom dit derde deel is nog steeds super spannend en zit echt uitstekend in elkaar maar de romantische drama had van mij iets minder gemogen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress