web analytics
recensies kinderboek

Denise leest: Kitty: redding in de maneschijn van Paula Harrison

Kitty: redding in de maneschijn
Series:
Publisher:
Illustrator: Jennie Lovlie
Published: september 2019
Kitty's familie is extra speciaal: mama is een superheldin en Kitty weet dat ook zij op een dag haar speciale krachten zal gebruiken om een heldin te zijn. Die dag breekt sneller aan dan verwacht, wanneer Figaro de kat aan haar slaapkamerraam om hulp komt vragen. Maar de wereld is 's nachts eng: is Kitty dapper genoeg om in de duisternis te treden voor een spannend avontuur in de maneschijn?
5.0Overall Score

Kitty: redding in de maneschijn

Hey lieve boekenwurmen! Soms heb je van die boeken die je meteen aanspreken door de cover of het kleurgebruik. Kitty: redding in de maneschijn was zo'n boek voor mij. Toen ik die cover zag met de ...

 • Personages
  5.0
 • Schrijfstijl
  5.0
 • Vaart
  5.0
 • Spanning
  5.0
 • Illustraties
  5.0

Hey lieve boekenwurmen! Soms heb je van die boeken die je meteen aanspreken door de cover of het kleurgebruik. Kitty: redding in de maneschijn was zo’n boek voor mij. Toen ik die cover zag met de kleurcombinatie zwart-wit-brons werd mijn nieuwsgierigheid meteen geprikkeld. De achterflap klonk ook gelijk intrigerend en het feit dat het boek geschikt was om te lezen vanaf 7 jaar trok me helemaal over de streep want ik heb nog maar weinig boeken voor groep 3 à 4 kunnen vinden die een beetje fantasievol of op de een of andere manier anders waren. Ik begon dan ook vol enthousiasme te lezen, maar wist Kitty me ook geboeid te houden?

Het antwoord op die vraag is ja! Kitty is een erg leuk hoofdpersonage. Je merkt aan alles dat ze nog een jong meisje is. Ze is een beetje angstig, houdt van haar familie en katten en luistert graag naar de verhalen van haar moeder die superheldin is. Kitty wil het liefst net als haar mama zijn en in haar speciale superheldinnenpak avonturen beleven. Maar zal ze dapper genoeg zijn om het avontuur met beide handen aan te grijpen als het aan komt kloppen (of eigenlijk miauwen)?

Als lezer volgen we Kitty op haar allereerste superhelden avontuur en zien we hoe ze haar angsten moet overwinnen en haar dapperheid moet vinden. Want de wereld buiten is best eng als het donker is. En er zijn zoveel enge geluiden als alle mensen naar bed zijn gegaan. Maar Kitty weet dat ze Figaro de kat niet teleur kan stellen en in zijn eentje de problemen kan laten oplossen. Gelukkig krijgt ze op haar eerste avontuur hulp van een aantal moedige katten die haar advies geven en haar de goede kant op leiden.

Het verhaal is avontuurlijk, spannend en lief. Hierdoor zal het de leeftijdsgroep zeker aanspreken. Doordat het over superhelden en dieren gaat, sluit het bovendien goed aan bij de interesse van jongere kinderen (en oudere kinderen 😉 ). Het taalgebruik en de zinsbouw zijn bovendien goed afgestemd op de doelgroep waardoor zelf lezen geen probleem is. De letters zijn groot, de zinnen zijn niet al te lang en de woorden zijn over het algemeen niet te moeilijk.

Speciale vermelding verdienen de illustraties van Jennie Lovlie. De tekeningen zijn werkelijk prachtig en de simpele combinatie van zwart-wit met uitspattingen van de felle kleur oranje en schitterend brons zijn een lust voor het oog. Juist deze kleurcombinatie zal jonge kinderen ook weer enorm aanspreken. Bovendien sluiten de illustraties prachtig aan bij het verhaal en komt hierdoor het verhaal extra tot leven.

Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg Kitty: en de tijgerschat want ik ga graag verder op avontuur met Kitty en haar kattenvrienden <3

Ben je op zoek naar een avontuurlijk en spannend verhaal geschikt voor jonge kinderen dan is Kitty: redding in de maneschijn zeker weten een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress