web analytics
recensie YA

Denise leest: Rebel van Julie Kagawa

Rebel
Categorie:
Author:
Series:
Publisher:
Published: 2015
Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in - niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent…
4.6Overall Score

Rebel

Hey lieve boekenwormen! Hier ben ik weer met een recensie voor onze Talon saga buddyread 🙂 Inmiddels hebben zowel Nienke als ik boek twee in de serie uit. Het is altijd even afwachten of een ...

 • Plot
  4.5
 • Personages
  5.0
 • Vaart
  4.5
 • Wereldbouw
  5.0
 • Spanning
  4.0

Hey lieve boekenwormen! Hier ben ik weer met een recensie voor onze Talon saga buddyread 🙂 Inmiddels hebben zowel Nienke als ik boek twee in de serie uit. Het is altijd even afwachten of een tweede deel net zo goed is als een eerste deel, maar bij Julie maak ik me daar eigenlijk nooit zoveel zorgen over haha. Als je de Talon saga nog niet gelezen hebt, lees deze recensie dan niet want hij bevat spoilers over de gebeurtenissen die plaatsvinden aan het einde van deel 1!

Wat vond ik ervan?

Ik heb weer enorm genoten van dit tweede deel in de serie. In het vorige boek lazen we hoe zowel Garret als Ember zich los worstelden uit het keurslijf waarin ze hun hele leven gepropt hadden gezeten. Voor Ember betekende dit een breuk met Talon, die haar helaas ook haar band met haar broer Dante kostte. Voor Garret betekende dit dat hij voor het eerst in zijn leven moest kiezen tussen zijn plicht en zijn hart, waardoor hij de mensen die al zijn hele leven naast hem streden en waar hij lief en leed mee deelde, moest verraden. Embers keuze heeft haar de vrijheid geschonken maar heeft er tevens voor gezorgd dat ze de rest van haar leven achtervolgd zal worden door niet alleen St. Joris, maar ook door Talon. Garrets keuze heeft ervoor gezorgd dat hij nu gevangen zit en zijn straf voor verraad en insubordinatie afwacht.

Je ziet hoofdpersoon Ember in dit boek langzaam groeien. Ze schudt haar angst van zich af en besluit te vechten voor wat ze wil en voor degenen waar ze van houdt. Ze is moedig en vastberaden. Echt zo’n kick-ass heldin waar ik van hou. Toch heeft ze ook een zachte kant. Ze is niet bereid te moorden, zelfs niet als dat betekent dat ze zelf veilig is. En ze volgt haar hart zonder concessies. Als ze dan ook ziet hoe Garret gevangen wordt genomen omdat hij haar heeft beschermd, stopt ze voor niets om hem ook te redden. Maar kunnen twee wezens die zo van elkaar verschillen ooit gelukkig worden samen?

Ook Garret groeit in dit boek. Hij worstelt enorm met zijn identiteit nu hij niet meer de perfecte soldaat is. Wie is hij als hij geen soldaat meer is? Bovendien voelt hij zich tegelijkertijd schuldig over het verraden van zijn strijdmakkers als opgelucht dat hij naar zijn hart heeft geluisterd en Ember heeft gered. Maar het redden van Ember heeft er ook voor gezorgd dat hij nu twijfelt over alles wat hem ooit is geleerd en verteld want als er één draak is die niet slecht is en menselijke gevoelens heeft, zijn er vast nog meer. Garrets wereld staat totaal op zijn kop en als lezer voel je enorm met hem mee. Wanneer Ember hem komt redden, met gevaar voor eigen leven, raakt hij nog verder in de war. Waarom heeft ze hem gered terwijl hij meerdere van haar soortgenoten heeft vermoord? Hij heeft geen idee wat hij moet denken of voelen, behalve dat hij weet dat hij nog nooit zoiets voor iemand anders heeft gevoeld. Hij weet niet of Ember hetzelfde voelt, maar voor hem is er geen terugkeer meer mogelijk want zijn hart ligt in haar klauwen.

Ook Riley leren we beter kennen in dit boek. Door een aantal flashbacks leer je hoe Riley’s leven bij Talon eruit zag en welke gebeurtenissen hem hebben doen vluchten en een rebel van hem hebben gemaakt. In het heden zie je hoe hij worstelt met zijn verantwoordelijkheden met betrekking tot de bescherming van alle drakenjongen en mensen die in zijn netwerk zitten en de gevoelens die Embers draak in hem losmaakt. Hij weet dat hij zich moet concentreren op het grotere belang, maar op de een of andere manier kan hij Ember niets weigeren en doet hij dingen die hij anders nooit zou doen. Waaronder het inbreken in een basis van St. Joris om een van hun soldaten te bevrijden …

In dit deel leren we ook Dante iets beter kennen. Zijn ambitie en zijn liefde voor Ember staan lijnrecht tegenover elkaar en hij zal een keuze moeten maken welke van de twee uiteindelijk belangrijker voor hem is. Tot die tijd probeert hij er echter alles aan te doen om Ember terug naar Talon te krijgen zodat zijn toekomst geen gevaar loopt en zijn zus weer veilig thuis bij hem is. Maar wat zal hij doen als hij merkt dat Ember niet van plan is ooit terug te keren naar Talon …

In dit deel voeren de romantiek en de emoties van alle personages duidelijk de boventoon. Je wordt helemaal opgezogen in de innerlijke wereld van alle personages. Het grappige was dat ik in deel 1 Riley het leukst vond, maar in dit tweede deel juist iets meer naar Garret neigde. En zoals ik al eerder heb gezegd, heb ik echt een hekel aan driehoeksverhoudingen haha. Maar toch wordt ik in deze serie helemaal meegetrokken in de liefdesdraden!

De spanning in dit boek is iets minder dan in het voorgaande boek. Ondanks dat er genoeg spannende gebeurtenissen en confrontaties plaatsvinden, ligt de focus echt meer op de innerlijke wereld van de hoofdpersonages. Dat betekent allerminst dat het boek saai is want er gebeurt echt genoeg om je bezig te houden! De climax is trouwens wel weer echt spetterend en doet je uitzien naar het volgende deel.

Ook dit boek is wat mij betreft weer een echte mustread voor iedereen die van een spannende fantasievolle YA houdt, waarin romantiek en actie elkaar naadloos afwisselen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress