web analytics
recensie YA

Denise leest: Strijder van Julie Kagawa

Strijder
Categorie:
Author:
Series:
Publisher:
Published: juni 2017
Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd. Hoe kan ze dan zo diep bedroefd zijn nadat Garret zijn leven heeft gegeven om een verschrikkelijk verraad te ontmaskeren? Niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en... Dante, haar eigen tweelingbroer - die op het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen…
5.0Overall Score

Strijder

Hey lieve boekenwurmen! Vandaag is het alweer tijd voor de recensie van boek 4 in onze Talon saga buddyread!!! We zijn al bijna aan het einde beland, maar eigenlijk wil ik nog niet dat het al ...

 • Plot
  5.0
 • Personages
  5.0
 • Vaart
  5.0
 • Wereldbouw
  5.0
 • Spanning
  5.0

Hey lieve boekenwurmen! Vandaag is het alweer tijd voor de recensie van boek 4 in onze Talon saga buddyread!!! We zijn al bijna aan het einde beland, maar eigenlijk wil ik nog niet dat het al voorbij is 🙁 Zoals altijd: lees deze recensie niet als je de voorgaande boeken nog niet hebt gelezen want de recensie bevat spoilers over de voorgaande delen.

In Strijder komt de lezer eindelijk te weten of een van de hoofdpersonen die ernstig gewond raakte in Jager daadwerkelijk dood zal gaan of dat hij gered kan worden. Bovendien worden de plannen van Talon en de Oudste Draak eindelijk onthult en kiest iedereen definitief de kant waar hij of zij voor zal vechten. Ik denk niet dat ik nog hoef te zeggen dat dit ervoor zorgt dat dit vierde deel echt retespannend is!!!

In het vierde deel leren we Dante iets beter kennen door middel van flashbacks. Zijn hele leven heeft hij al het gevoel dat hij zichzelf moet bewijzen en dat hij beter dan Ember moet zijn, want waar de leraren en instructeurs Ember lijken te ontzien en haar brutaliteit lijken te vergeven, zijn ze voor Dante extra streng. Ondanks dat dit enige wrok en wrevel bij hem oproept, houdt hij van zijn zus en zal hij alles doen om haar te beschermen. Door de flashbacks leer je dat Dante complexer is dan hij lijkt. Op mij kwam hij altijd extreem ambitieus en meedogenloos over, maar nu leer je ook iets zachtere en menselijkere kanten van hem kennen. Hierdoor kwamen zijn acties in dit boek extra hard aan en kon ik hem wel wurgen haha. Echt zo knap hoe de schrijfster dit op weet te bouwen.

Ember maakt in dit boek eindelijk de definitieve keuze voor welke jongen ze kiest en ik moet zeggen dat ik ook echt wel klaar was met die driehoeksverhouding. Wat mij betreft had die echt veel eerder opgelost mogen worden. Bovendien leert Ember eindelijk waar ze vandaan komt en wat de Oudste Draak met haar van plan is en ondanks dat je bepaalde dingen al wel wist en aan had zien komen, had ik die plottwist echt niet aan zien komen!!! Echt geniaal en zo ontzettend spannend! Wat ik ook erg mooi vond, was dat Ember eindelijk weer haar eigen keuzes begint te maken. In de voorgaande boeken werd ze meegesleept in gebeurtenissen en liet ze haar acties vaak afhangen van Riley en zijn plannen, maar deze keer neemt ze zelf ook een standpunt in en is ze bereid tegen iedereen in te gaan.

Garret maakt in dit boek een hele verandering door dankzij gebeurtenissen in het vorige boek en begint in dit boek ook te ontdekken wie hij wil zijn nu hij niet meer bij de Orde hoort. Hij neemt zijn eigen beslissingen en is bereid op te komen voor de dingen die hij belangrijk vindt. Het was mooi om te zien hoe ook Garret volwassener werd en moeilijke beslissingen nam.

Riley krijgt behoorlijk wat te verduren in dit boek. Zijn hart zal een aantal rake klappen krijgen en zijn zo strak georganiseerde rebellennetwerk begint te ontrafelen. Zijn leiderschap wordt niet zozeer in twijfel getrokken, maar meerdere rebellen beginnen voor zichzelf te denken en zijn bereid hun veiligheid op te geven en eindelijk te strijden voor hun vrijheid. Je ziet Riley echt worstelen in dit boek.

De vaart is in Strijder een stuk sneller en gebeurtenissen en twists volgen elkaar in hoog tempo op. De spanning is in dit boek echt op een hoogtepunt. Alle personages krijgen het zwaar te verduren en de lezer komt een hoop te weten over Talon en de Oudste Draak. En de gruwelijke wezens die in het derde boek hun intrede deden, spelen in dit boek een erg grote en afschuwelijke rol. Daarnaast wordt er een ongewoon bondgenootschap gesloten in dit boek en vindt er een strijd plaats zoals geen enkele voorgaande in de serie. Dit boek was echt heel moeilijk weg te leggen.

Ik denk dat van alle boeken tot nu toe uit de serie dit mijn favoriet is <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress