web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Marieke – 5***** recensie voor Mijn huis staat in de dierentuin.

Mijn Huis Staat In De Dierentuin
Publisher:
Illustrator: Pieter Gaudesaboos
Published: november 2018

 

 

 

 

 

 

Mijn jongste zoontje is een groot dieren en dierentuin liefhebber. Toen ik dan ook het boek ‘Mijn huis staat in de dierentuin’ binnenkreeg om te recenseren ging er bij hem een groot gejuich op. En terecht, want wat een leuk prentenboek is het!

Mijn huis staat in de dierentuin gaat over Lotta, die midden in de dierentuin woont. Haar dagen brengt ze door met de dieren. Ze zorgen voor haar en spelen met haar.

Haar dag begint met de giraf en via onder meer de beren, de krokodil, olifanten en een struisvogel komt de dag bij de zebra’s ten einde. Het is een aandoenlijk en grappig verhaaltje, op rijm geschreven.

Maar het zijn de kleurrijke en fantasievolle tekeningen die het boek boven het gemiddelde uittillen. Mijn zoontje moet elke keer weer lachen om de tandenborstel van de krokodil met wel 3 borstels, de enorme toren ijsbolletjes van de ijsbeer en het slurfje surfen met de varkentjes. Elke prent is heel gedetailleerd, waardoor je bij het herlezen (en geloof me, dat doen we hier, want het boek is momenteel het favoriete boek voor het slapengaan) telkens weer nieuwe dingen ontdekt.

 

Mijn huis staat in de dierentuin is van de hand van de Belgische illustrator Pieter Gaudesaboos. Eerder verschenen van hem onder meer ‘Wat zit er in die kist’ en ‘Het boek van mannetje Koek’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress