web analytics
Niet gecategoriseerd

MiekeSchepens-KinderBoekenRecensie 5***** voor Mondriaan DoeBoek

Bij Kinderboeken houden we van andersoortig lezen. Een kind kan op verschillende manieren leeskilometers maken. Veel kinderen lezen bijvoorbeeld liever non-fictie dan dikke fictie-boeken. Ons maakt het niet uit wat ze lezen, als ze maar lezen. En het is helemaal meegenomen als ze tijdens het lezen nog een beetje kunst meepikken. In dit boek staat kunst centraal. Iedereen kent Mondriaan en hoe leuk is het dat er een doe-boek is waardoor je kind spelenderwijs op hoog niveau kennis maakt met deze schilder.

Recensent Mieke Schepens las voor Kinderboeken Het doeboek van Mondriaan.

 

Het Gemeentemuseum is een modern paleis voor de kunsten. Met maar liefst 300 van zijn kunstwerken is het bovendien de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Alleen hier ontvouwt Mondriaans leven en ontwikkeling naar abstracte kunst zich voor uw ogen.

Doeboek Mondriaan maakt onderdeel uit van het educatieve programma van Gemeentemuseum Den Haag en werd in samenwerking met Uitgeverij Leopold uitgebracht.

 

De vakantie staat voor de deur en wat is er prettiger om dan een Doeboek in huis te hebben? Een Doeboek is handig om overal mee naartoe te nemen, en om samen met je kinderen van te genieten. In dit geval kun je lezen, tekenen en puzzelen met als onderwerp Piet Mondriaan. Tijdens de spelletjes steken de kinderen er ook nog wat van op.

Doeboek Mondriaan is uitnodigend, zowel door de frisse kleuren als de diversiteit die aangeboden wordt. Voor in het boek staat naast de inhoudsopgave een uitleg over een paar woorden die gebruikt worden in dit boek en die kinderen op deze leeftijd misschien niet zo vaak horen.

 

In Doeboek Mondriaan worden kinderen vooral uitgenodigd om goed te kijken; in het boek zoeken naar afbeeldingen of verschillen, maar ze worden aangespoord om iedere dag vooral goed om zich heen te kijken. Als je niet goed kijkt, zou je veel moois kunnen missen!

Er zijn voldoende kleurplaten, leuke weetjes en verschillende soorten puzzels. Maak je eigen De Stijl-logo en lees een verhaal over Linus, die in New York woont. Lees hoe je op een leuke manier je kamer op kunt ruimen en zoek de verschillen.
Als je na het Doeboek Mondriaan nog meer wilt bewonderen van het werk van Piet Mondriaan kun je naar het Gemeentemuseum Den Haag.

Wist je dat het Gemeentemuseum Den Haag de grootste collectie Mondriaans ter wereld heeft?

Bekijk en lees HIER meer over Piet Mondriaan en de innovatieve kracht van De Stijl.
Laat je als ouders verbazen over alles wat je kind al weet over Piet Mondriaan & De Stijl.

Doeboek Mondriaan laat kinderen op een speelse manier kennismaken met Piet Mondriaan & De Stijl, maar brengt bovendien veel kleur en vrolijkheid mee voor thuis, onderweg naar het vakantie-adres of op vakantie.

 

Doeboek Mondriaan nodigt uit tot goed kijken en zelf doen.

Verveling is uitgesloten!

 

Achterin het boek staan de namen van alle auteurs en illustratoren die aan die boek hebben meegewerkt, alsmede de herkomst van de foto’s die in dit Doeboek geplaatst zijn.

Mieke Schepens plaatst dit boek terecht op de Kinderboeken Wall of Fame en geeft het 5 gouden sterren. 

Boekgegevens

Titel: Doeboek Mondriaan

Auteur: diverse auteurs

Genre: kinderboeken, kunst en cultuur, vanaf 8 jaar

Uitgave: paperback, 64 pagina’s

Uitgever: Uitgeverij Leopold, in samenwerking met Gemeentemuseum den Haag, 2017

ISBN: 978 90 25873 49 3

NUR: 217

Recensent

Mieke Schepens schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog ‘Graag Gelezen. Ook is ze te vinden op FacebookTwitter en Instagram. Al haar recensies kun je terugvinden op https://graaggelezen.blogspot.com/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress