web analytics
recensie YA

Nienke-KindeboekenRecensie 5***** voor MindF*ck van Victor Mids & Oscar Verpoort

no title has been provided for this book
Categorie:
Author:
Publisher:

Nienke-KindeboekenRecensie 5***** voor Mind F*ck van

Victor Mids & Oscar Verpoort

22219480_1697349760283944_710895336_o

Ik zie sterren. 5***** met een gouden randje. F***** wat goed.

Iedereen die wel eens naar het programma MindF*ck heeft gekeken was blij verrast toen er ook een begeleidend boek bij dit programma uitkwam. Want hoe graag willen we met zijn allen niet weten hoe al die trucks werken. We weten allemaal dat die verdwenen kaart ergens blijft: Maar waar? Hij heeft zijn mouwen toch opgestroopt. En nu is er dan eindelijk het boek dat alles gaat verklaren. Of toch niet en blijft de magie overeind?

Mids en Verpoort leerden elkaar kennen op de middelbare school. Ze deelden een passie en raakten bevriend. Samen gingen ze feestjes af en verdienden een zakcentje bij met hun goochel-voorstellingen. Met het geld kochten ze nieuwe spullen voor nog meer trucs. Ze gingen beiden iets heel anders studeren maar de vriendschap en de gemeenschappelijke passie bleef. Ze hebben heel wat kilometers moeten afleggen om tot dit magische podium te komen. En petje af voor deze goedlachse gasten: Genomineerd voor de Gouden Roos in Berlijk en genomineerd voor de Hebban Awards Non fictie (daarover is het oordeel nog niet geveld).

Het gaat goed met onze eigentijdse Hans Kazans. En is het boek nu echt zo leuk als iedereen zegt?

Ja, leuker zelfs. Met je tong tussen je tanden probeer je alle trucs na te doen. Je vloekt, je scheldt en je begint opnieuw. Het lijkt zo simpel allemaal maar vergeet niet: deze mannen hebben duizenden vlieguren oefenen in de vingers voordat ze zo vingervlug werden dat het echt niet is te zien. De truc is meer dan een truc: het is een vaardigheid die je niet 1,2,3 onder de knie hebt.

Een paar voorbeelden uit het boek om je lekker te maken. Ze hebben een theorie waarbij je het kop of munt-spel kunt winnen. Als je het – net als ik naderhand nog niet snapt – geven ze je een alternatief: bluf gewoon en dan heb je ook nog kans om te winnen: in ieder geval 50/50. Het is een duizelingwekkende hoeveelheid aan informatie en “aha-momenten”, dus je kunt het boek niet in een keer uitlezen. Tip: doe iedere dag gezellig met je gezin of vrienden een paar van de trucs na en je hebt gegarandeerd een leuke avond.

Er staan heel veel verschillende onderwerpen in. Zo leer je hypnotiseren, moet je lateraal nadenken / raadsels oplossen (tja, zo leer je nog eens wat) en leer je simpele goocheltrucs. Het een is nog leuker dan het ander.

Het boek is prachtig vormgegeven. Overzichtelijk, vrolijk en afwisselend. De vertelstem waarin je wordt aangesproken is meer dan aangenaam. Je wordt door de ingewikkeldste materie heen geloodst op een eenvoudige manier en dat is echt heel knap gedaan.

Dit boek vroegen we aan voor een recensie omdat we er bij Kinderboeken van overtuigd zijn dat Non fictie boeken heel erg kunnen helpen bij het plezier vergaren in het lezen. Dus kinderen die niet graag lezen, kunnen hiervan smullen. Ook Non fictie boeken moeten gelezen worden. Dat klinkt als een open deur en toch horen we dit geluid nog te weinig. Dit is geen veredeld goochelboek; dit is echt lezen op hoog niveau. Dit is een leesuitdaging.

Voor dit ontzettend leuke boek krijgen de heren 5***** omdat meer blijkbaar niet kan. Maar die toveren ze er vast wel bij.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress