web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Nienke-KinderBoekenRecensie 3*** voor Bouw je eigen land van Pieter vandenbroucke en Eugine & Louise

Sinds ik in augustus 2017 de Facebookgroep Kinderboeken startte heb ik veel bijgeleerd. Wat zijn er veel mooie kinderboeken in omloop en wat zijn er veel uitgeverijen die kinderboeken uitgeven. Van alle kanten krijgen we de mooiste boeken opgestuurd en daar zijn we heel erg blij mee. Onlangs kregen we van Uitgeverij Giraf het boek Bouw je eigen land van Pieter vandenbroucke met illustraties van Eugine& Louise.

Het is een heel mooi verzorgd uitgegeven boek. Het heeft een hardcover met lekker dik papier en prachtige kleuren. Iedere pagina is fleurig en toch rustig en dat is een kunst op zich. Het is zo professioneel uitgegeven dat het bijna zonde is om er in te gaan schrijven. Maar ja, dat is nu juist de bedoeling. Bouw je eigen land is namelijk een doeboek. Hoe leuk is dat?!!

Stap voor stap gaan we onze eigen wereld bouwen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar, maar die zullen wel hulp nodig hebben bij de uitvoering en het lezen van de informatie. Wat is precies de bedoeling? Pieter vraagt aan zijn lezers of zij het land waarin ze wonen mooi vinden, of dat ze toch dingen anders zouden willen. Daar is dit boek voor gemaakt! Voor het maken van je perfecte land waarin jij graag zou willen leven. Met dit boek kun je alles verzinnen wat je maar wilt.

Zo mag je bijvoorbeeld zelf verzinnen hoe de vorm van het land eruit ziet of wat voor een vlag het heeft. Het is tenslotte jouw land. Je kunt hier uren en uren zoet mee zijn. Bij ieder hoofdstuk komt je eigen land meer tot leven. Als je boek uit is, heb je zelf een land gemaakt. Dit is een leuk boek om te bewaren tot ze groot zijn.

Het is allemaal even mooi en overzichtelijk gedaan. De moeite die ik met het boek heb is de leeftijdsbepaling. De tekeningen maken het boek geschikt voor kinderen van ongeveer een jaar of zes. De opdrachten zijn soms praktisch maar vaak ook heel abstract, waardoor je meer denkt aan kinderen van een jaar of 12. De info kaders zijn op die leeftijd gericht. Daarnaast stuurt de auteur met zijn opdrachten juist weer heel erg waardoor het niet echt je eigen land is.

Dit boek moet je echt even oppakken in de boekhandel (lijkt met niet geschikt voor de bieb/bib omdat je erin moet tekenenen) en kijken of het iets voor je kind is. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de resultaten als het boek eenmaal uit is en je kind zijn of haar land af heeft.

Leuk vakantieboek.

Boekgegevens:

Titel: Bouw je eigen boek

Auteurs: Pieter vandenbroucke

Illustraties: Eugine & Louise

ISBN: 9789492616197

Uitgever: Giraf Books

Druk: 2018

Taal Nederlands

Bindwijze: Hardcover

Genre: Doeboek /Kinderboek/ Naslagwerken

Recensent:

Nienke Pool is sinds jaar en dag recensent kinderboeken, fantasyboeken en Literatuur. In augustus 2107 richtte zij de Facebooekgroep Kinderboeken op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress