web analytics
recensies kinderboek

Nienke-KinderBoekenRecensie 3,5* voor Ik ben de baas

no title has been provided for this book
Publisher:

Nienke-KinderBoekenRecensie 3,5* voor Ik ben de baas

26653411_1788790531139866_1973668118_o

Ik ben de baas van Jeanne Willis is een pakkende titel voor een alleraardigst peuterboek. Waar kennen we deze Britse auteur van? Gek genoeg van Beertje Paddington. Natuurlijk niet van de oorspronkelijke boeken, maar zij schreef het boek bij het script van de film. (Volg je het nog?) Ze schreef daarnaast ontelbare kinderboeken waaronder ook een heus Winnie de Poohverhaal. Als een “tribute” voor zijn verjaardag, werd er een Pooh boek uitgegeven met korte avonturen. Deze bundel is overigens gewoon in het Nederlands verkrijgbaar. Ook schreef ze boeken als: De jongen die zijn navel verloor; Ik haat school en Plassen zeemeerminnetjes ook wel eens in bed? Je krijgt van zulke titels meteen zin in lezen. Is Ik ben de baas ook zo leuk?

Er was eens een kleine neushoorn die na zijn geboorte riep: ‘Ik ben de baas! Knoop dat goed in je oren.’ Hij wil niet naar bed en samen spelen is niet zijn sterkste kant. Hij deelt ook niet het fruit van de mangoboom. Een kleine muis heeft honger en vraagt de kleine neushoorn om een mango. De kleine neushoorn stuurt haar weg met de woorden: ‘Ik ben de baas!’ Natuurlijk kan dit niet lang goed gaan en de kleine neushoorn leert zijn lesje. Hoe? Nou, dat staat dus in het leuke boek!

Ik ben de baas is een aangenaam voorleesverhaal met een leuke moraal. Een lief ogend neushoorntje is eigenlijk heel erg stout. Hij kan niet delen, niet samenspelen en duwt iedereen die in zijn buurt komt weg. Maar hij vergeet een belangrijke wet van Moeder Natuur: er is altijd iemand die sterker is dan jij. Dan word jij omver geblazen. En dan heb je vrienden nodig. Het is niet altijd gemakkelijk om samen te delen, maar je moet het wel proberen.

Dat is een behapbare levensles voor je bazige peuter.

De illustraties zijn gemaakt door Jarvis. Het lijken wel waterverf schilderijen zo transparant zijn ze en dan bijgewerkt met krijt. Het zijn vriendelijke tekeningen waardoor je meteen van de dwingeland gaat houden.

De vertaling is van Jesse Goossens, zij is redacteur en auteur bij Uitgeverij Lemniscaat. Hier en daar wringt de tekst een beetje maar over het algemeen is het een heerlijk op rijm te lezen tekst.

Heb je een bazige peuter in huis? Lees dan dit leuke boek.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress