web analytics
recensiegrid

Nienke-KinderBoekenRecensie 4**** voor De Beste Goochelaar van de wereld door Edmondson en Parsons

no title has been provided for this book
Categorie:
Genre:
Publisher:

Bij Kinderboeken zijn we constant op zoek naar mooie boeken. Doe-boeken horen daar zeker bij, net als hobby boeken of heerlijke (voor)leesboeken. Als je dan een boek vindt dat alle drie tegelijkertijd is, dan kan de dag niet meer stuk. De beste goochelaar van de wereld van het duo Matt Edmondson en (illustrator) Garry Parsons is een heerlijk boek waarin je  tijdens een spannende speurtocht een avontuur beleeft en daarbij ook nog een paar goocheltrucs leert. Hoe cool is dat? Er staan in totaal 7 superleuke trucs in het boek die heel duidelijk worden uitgelegd. Hier een voorproefje in het Engels.

Normaal beginnen we met de beschrijving van het boek, maar hier is het toch echt de vormgeving en de illustraties die het meest in het oog springen. Parsons heeft er echt een juweeltje van gemaakt. Door de sfeer van de tekeningen begeef je je meteen in een mystieke wereld. Als binnenkomer zien we een hoge hoed waar duiven uitvliegen en konijntjes uit-kruipen. De trucs zitten in papieren enveloppen verstopt die in de tekeningen zijn verwerkt. De tekstballonnen zijn soms getekende boeken of een krantenknipsel. Het is een prachtig verzorgd boek dat garant staat voor uren lees-, en speelplezier.

Het verhaal gaat over de jongen Elias. Hij is gek op goochelen. Niet gewoon gek maar volslagen betoeterd gek. Dat zit in de familie want de over-over grootvader van Elias was de beste goochelaar ooit. Natuurlijk wil Elias net zo’n goede goochelaar worden als zijn over-over grootvader. Hij zoekt naar een goochelboek, maar hij vindt niets… tot hij op de kaft van een suf boek klikt en er een geheime kamer tevoorschijn komt. Daar vindt hij de mooiste goochelspullen die je ooit bij elkaar hebt gezien! Hij vindt een brief van zijn over-over grootvader. Maar de brief is geen gewone brief. Zijn opa stuurt hem op een zoektocht. En dan gaat het spannende avontuur pas echt beginnen. Elias gaat op pad. Hij ontmoet nieuwe vrienden en leert veel goocheltrucs. Zal hij de beste goochelaar van de wereld vinden?

Dit boek is zo mooi uitgegeven dat het een streling is voor het oog. Iedere keer als je het boek oppakt, ontdek je weer iets nieuws.

Aanrader! Echt een magisch boek!

Boekgegevens:

Titel: De beste goochelaar van de wereld
Auteur: Matt Edmondson
Illustrator : Garry Parsons
Verschenen in: 2018
Genre: Kinderboek
Aantal pagina’s: 48
Laatste editie: 03 oktober 2018
Uitgeverij: de Fontein Jeugd
ISBN: 9789026146640
Recensent Nienke Pool
Nienke Pool is de oprichter en beheerder van de Facebookgroep Kinderboeken en recenseert al sinds jaar en dag Kinderboeken, Fantasy boeken en literatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress