web analytics
recensiegrid

Nienke-KinderBoekenRecensie 4**** voor Dierenatlas van Lego

no title has been provided for this book
Categorie:
Author:
Genre:
Publisher:

Bij Kinderboeken zijn we altijd op zoek naar boeken die kinderen aanspreken. We zoeken boeken waar kinderen zelf helemaal enthousiast van worden. Toen we een uitgever ontdekten die Lego boeken uitgaf en Star Wars boeken, waren we dan ook op slag verliefd. Hoe stoer is dat: een atlas waar je dieren zelf kunt namaken. Hoe krijg je een kind dat niet graag leest, aan het lezen? Nou, met een Lego atlas bijvoorbeeld.

De Dierenatlas is een dik boek waarvan de helft het boek van de dikte uit de kaft bestaat. Daar zitten namelijk Lego stenen in. Hiermee kun je vier beesten bouwen. Daarnaast staan er nog voorbeelden in waarmee je meer dan 100 bouwwerken kunt namaken. Dat zijn niet alleen dieren maar ook bijvoorbeeld Afrika of planten en bomen. Hiervoor heb je dan wel je eigen stenen nodig.

Leer je naast Lego-bouwen ook nog iets over de natuur? Jazeker! Het is een echte atlas over dieren. Je leert waar ze wonen en wat ze eten. En in plaats van tekeningen of foto’s is nu alles nagebouwd in Legostenen. Het is geen uitgebreide kennis die je leert, maar voor een eerste kennismaking met de dierenwereld hoeft dat ook niet. Er staan honderden leuke weetjes in. Wist je bijvoorbeeld dat de mannelijke Blauwvoetgent met zijn voeten stampt om aan het vrouwtje te laten zien hoe zulke mooie blauwe poten hij heeft? Net als het gewei van een hert hoopt hij de andere mannetjes af te schrikken. Ik had nog nooit van een Blauwvoetgent gehoord, laat staan dat ik wist dat hij met zijn blauwe voeten een vrouwtje kon te veroveren! En wist je dat een Flamingo van nature helemaal niet roze is? Of dat het Andes-gebergte wel 7242 kilometer lang is?!? Spelenderwijs word je zo hartstikke slim!

Dit kleurrijke boek staat barstensvol interessante feiten over het dierenrijk. Daarnaast leer je ze in elkaar te zetten met Lego. Het ene kind zal misschien alleen maar Lego-en terwijl het andere kind alleen maar leest: het maakt niet uit, voor iedere kind valt er wel iets te genieten in dit leuke boek!

Boekgegevens:

Verschenen in: 2018

Genre Kind & Jeugd

Laatste editie 27 september 2018

Uitgeverij MEIS & MAAS

ISBN 9789030503798

Nienke Pool is de oprichter en de beheerder van de Facebookgroep Kinderboeken. Al sinds jaar en dag recenseert zij Kinderboeken, Fantasy boeken en literatuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress