web analytics
Niet gecategoriseerd

Nienke-KinderBoekenRecensie 4**** voor Heel veel knuffels Haken met deze dubbeldikke DenDennis

no title has been provided for this book
Author:

Bij Kinderboeken zijn we altijd op zoek naar andersoortige boeken. We merken dat veel kinderen die niet graag lezen wel hun best doen als ze het onderwerp van het boek interessant vinden. We behandelen daarom ook graag hobby-boeken in onze groep. Meestal zijn dat sporten zoals voetballen, tennissen of schaken. Vandaag is het handwerken. Haken is voor veel kinderen nog steeds een leuke hobby. Vooral nu haken weer helemaal hot is door de stoere DenDennis.

DenDennis is een ware hit op Instagram. Met bijna 19.000 volgers is heeft hij een “Bekende Persoon- status” en dat is niet vreemd. Zijn site ziet er meer dan professioneel uit. Zijn gelikte foto’s zijn fascinerend om naar te kijken. Dat hij zoveel sfeer weet op te roepen met zijn simpel-ogende poppetjes is heel knap. Maar het is echt heel leuk. Je krijgt meteen zin om zelf de haaknaald ter hand te nemen.

Wat maakt deze meneer? Hij haakt de leukste knuffels die allemaal heel vriendelijk, fleurig en mooi zijn. Het zijn echt hele leuke knuffels. In het boek Heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke DenDennis legt hij op een heldere manier uit hoe het moet. In duidelijke stappen leer je hoe je het lijfje maakt, de haren en daarna de kleren van het poppetje. Een kind kan de was doen. In dit boek staan veel nieuwe patronen maar ook vertrouwde patronen in een nieuw jasje. Het geheel oogt super-modern.

Is dit wel een kinderboek? Eerlijk is Eerlijk, zijn publiek is niet echt onder de 18. Oma’s en moeders zijn zijn grootste fans. Toch vonden we het boek prima bij onze groep passen. Dat vonden de leden ook. Er werd onverwacht massaal op dit fleurige boek gereageerd. De poppetjes zijn dan ook meer dan schattig en zullen in geen enkele kinderkamer misstaan (pas dan wel op met de oogjes!)

Wij zijn helemaal DenDennis fan geworden.

Dank Luitingh-Sijthoff voor dit ontzettend leuke recensie-exemplaar.

Boekgegevens:

Titel Heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke DenDennis

Maker/Haker DenDennis oftewel Dennis van den Brink

Taal Nederlands

Bindwijze Paperback

Verschijningsdatum oktober 2018

Druk 1e druk

Aantal pagina’s 144 pagina’s

ISBN 139789024582488

Recensent Nienke Pool

Nienke Pool is de oprichter en de beheerder van de Facebookgroep Kinderboeken. Al sinds jaar en dag recenseert zij Kinderboeken, Fantasy boeken en literatuur.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress