web analytics
recensiegrid

Nienke-KinderBoekenRecensie 4**** voor Katten Sparen van Lorna Scobie

no title has been provided for this book
Categorie:

Als je van katten houdt, is dit een boek voor jou!

Er staan zoveel katten in dit leuke prentenboek dat ze niet te tellen zijn. En muizen… heel veel muizen! Waarom er muizen in een kattenboek staan? Omdat de schrijfster/illustrator graag katten wilde verzamelen maar ze had geen enkele kat. Toen lokte ze de katten met muizen. En de muizen lokte ze met kaas. Dus in dit boek staan niet alleen veel katten en muizen maar ook veel kaas. Kaas met gaten want daar houden muizen van.

Lorna Scobie heeft van Katten Sparen een heel leuk boek gemaakt. Aan alles is te zien dat ze een illustrator is. Het verhaal wordt verteld vanuit het beeld en minder vanuit de tekst. Dat is een groot verschil. Dit is meer een kijk-boek waarbij de taal ondergeschikt is. De grap en de sfeer vind je in de honderden en nog eens honderden tekeningen van katten, muizen en kaas. Dit is een boek waarbij je uren kunt kijken naar wat er allemaal gebeurt. Het geschreven verhaal is hierbij niet meer dan een fijne leidraad.

Het verhaal is net zo simpel als dat het grappig is. Scobie wil katten sparen, maar die zijn er niet. Dus besluit ze de katten te lokken met muizen. En muizen lok je met kaas. Helaas lokte ze hiermee niet alleen lieve pluizige katten maar ook hele grote katten. Misschien wordt het toch tijd voor een minder gevaarlijke hobby…

Alhoewel Scobie alles behalve oud is (midden 20), tekent ze graag old school. Ze zeult overal waar ze gaat een waterverf-set met zich mee en een schetsboek. Ze laat zich inspireren door de mensen en dieren om haar heen. Ze maakte al meerdere boeken waaronder kleurboeken, maar Katten Sparen is haar echte internationale doorbraak. Ze tekent graag met heldere kleuren en combineert die tot ze een bonte verzameling heeft van fleurige harmonie.

Katten Sparen is een meer dan goed geslaagd prentenboek waar kinderen van 2-6/7 jaar heel veel plezier aan zullen beleven.

 

Boekgegevens:

ISBN 9789047710868

Uitgever Lemniscaat,

Druk vanaf 1e

Verschenen 07-12-2018

Taal Nederlands

Bindwijze Hardcover

Genre Prentenboeken

Recensent Nienke Pool

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress