web analytics
recensies kinderboek

Nienke-Kinderboekenrecensie 4**** voor Muziek voor oma van Tosca Menten

Nienke-Kinderboekenrecensie 4**** voor Muziek voor oma van Tosca Menten

23131497_1723335821018671_1037713984_o

Oh Kom er eens kijken, wat er in jouw schoentje zit.

De Stichting CPNB (collectieve propaganda van het Nederlandse Boek) speelt voor Sinterklaas en geeft een leuk schoenenboekje weg.

Hoe werkt het? Vanaf zaterdag 18 november tm de uittocht van Sinterklaas op dinsdag 5 december kunnen kinderen een vouwschoentje ophalen bij boekhandels en bibliotheken. Dat schoentje knutsel je in elkaar, versier je en breng je terug naar de boekhandel of bibliotheek. Daar mag je je schoen zetten. Wanneer de Sint langs komt om jouw schoen te vullen dat weten ze vast en zeker in de winkel of bij de bib. Wees er snel bij want op is op!

Wat komt er in je schoen? Een alleraardigst boekje. Het heet: Muziek voor Oma en is geschreven door Tosca Menten, die we allemaal kennen van de successerie Dummie de Mummie. Dit boekje vormt een onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje op 29 november. Boekhandels en bibliotheken roepen die avond alle ouders op om een kwartier lang voor te lezen. Door voorlezen vergroot je de woordenschat, en verbreed je de wereld van je kinderen waardoor de leerprestaties verbeteren. En het is nog gezellig ook!

Dit boekje is zeker leuk. Het gaat over Tess. Zij vindt dat Sinterklaas ook in het bejaardentehuis moet komen, dus legt ze een verzoekje in haar schoen. Helaas heeft Sinterklaas het te druk want hij moet ook al langs allen kinderen in het hele land. Tess laat het er niet bij zitten en een briefwisseling en zelfs een telefoongesprek met de goedheiligman volgt. Alles lijkt goed te gaan, maar oom Ap gooit bijna roet in het eten. Als dat maar goed komt!

Ik vind het een leuke actie. In de bibliotheken is in de decembermaanden van alles te doen, dus ga vooral een kijkje nemen. En geef eens een goed boek cadeau aan je kind! Kortom: wij vinden het een super-actie en zijn blij dat de Sint ook bij ons is langs geweest al was Piet het vouwschoentje vergeten in de enveloppe te doen.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress