web analytics
recensies kinderboek

Panda op het Potje

Het is een prentenboekje voor peuters zoals je ze vaker ziet: mooie tekening met een korte zin om voor te lezen. Er staat een vriendelijk ogende panda op die een cadeau krijgt. Maar wat is het? Panda heeft echt geen idee.

Het is een groot rood plastic voorwerp. Wat kan je daarmee doen? Op je hoofd zetten? Of kunnen de muizen erin zwemmen. Misschien kan zelfs de hond eruit drinken. Panda weet het niet en stopt er zijn kleurpotloden in. Op een dag komen al zijn vriendjes op bezoek en die weten wel wat het: het is een potje. Nu gaan ze kijken wie er op kan zitten. Pinguïn is te klein en Nijlpaard te groot. Voor wie zou het potje zijn? Panda past er precies op als hij zijn luier uitdoet.

Dag luier.

Het is een alleraardigst boekje met een vriendelijke panda en grappige muizen. Het doel van het boekje is eenduidig en glashelder: Panda gaat op het potje, dan kan jij het ook!

Dag luier.

Het karton is een keer niet zo glanzend waardoor het een mooi geheel is.

Niet bijzonder. Wel erg praktisch. Dit is een boek die het zindelijk worden kan ondersteunen. Ik haalde dit soort grappige boekjes vaak bij de bibliotheek. Het idee is niet heel origineel maar als je een peuter hebt die op het punt staat om op het potje te gaan dan is dit een heel geschikt boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress