web analytics
gastblogs en gastrecensies

Recensie De Eilandenruzie

De Eilandenruzie
Publisher:
Illustrator: Elly Hees
Maak kennis met president Pablo Fernando en president Max Romero. Beiden leiders van een klein tropisch eilandje. Beiden in het bezit van een nogal grote portie grootheidswaanzin. Altijd willen ze elkaar aftroeven, de een is beter, slimmer en rijker dan de ander. En andersom. Bovendien vinden ze allebei dat ze eigenaar zijn van een paar onbewoonde eilandjes. Bevriend president Benito Blanco brengt ze samen om ze vrede te laten sluiten en het eens te worden…

De Eilandenruzie

door Jozua Douglas, tekeningen Elly Hees (Kinderboekenweekgeschenk 2019)

Tijdens de Kinderboekenweek is het op de school van mijn dochter de gewoonte dat er elke dag wordt voorgelezen door een ouder/opa/oma. Vandaag las ik groep 3 voor uit het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar. Er werd ademloos geluisterd. Het is dan ook een erg leuk boekje. Toen ik klaar was met voorlezen, wilden de kinderen graag weten hoe het verder ging. Het boekje is op school gebleven, zodat de juf het kan uitlezen.

Hieronder de recensie.

De Eilandenruzie is een leuk geschreven, soms wat absurdistisch boekje dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen van deze tijd. Het thema van deze Kinderboekenweek, vriendschap, is op een leuke manier uitgewerkt, zonder geforceerd over te komen. De illustraties van Elly Hees zijn een leuke aanvulling op het verhaal. Ik heb het met plezier voorgelezen en mijn kinderen hebben met veel plezier en regelmatig een lach geluisterd.

4 sterren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress