web analytics
blog Nienke Blog Wendy recensiegrid recensies jeugdboek recensies kinderboek

Wendy – Kinderboekenrecensie 5***** voor Het eerste gevecht- Het ontstaan van de Clans – Warrior Cats – Erin Hunter

4.8Overall Score

Na de gaai met de scherpe ogen en de brullende leeuw zal vrede komen ... Het eerste gevecht is het derde deel van de serie Het ontstaan van de clans van Warrior Cats. In de eerste twee delen ...

 • Originaliteit
  5.0
 • Personages
  5.0
 • Vaart
  5.0
 • Plot
  5.0
 • Toegankelijkheid
  4.0

Na de gaai met de scherpe ogen en de brullende leeuw zal vrede komen …

Het eerste gevecht is het derde deel van de serie Het ontstaan van de clans van Warrior Cats. In de eerste twee delen hebben we een goed beeld gekregen van het leven van de katten. Een leven dat niet altijd even makkelijk is, maar ze zijn nu wel op een plek waar genoeg voedsel is voor iedereen. Maar ondanks genoeg voedsel is de rivaliteit tussen Heldere Hemel en Grijze Vleugel alleen maar groter geworden. Zelfs nu er in het kamp van Heldere Hemel een overschot aan prooi is, wil hij zijn territorium blijven uitbreiden. Dit ten koste van alles.

‘Ik heb er goed aan gedaan grenzen te trekken. Ik doe er goed aan mijn katten in het vechten te trainen.’

Donder en Grijze Vleugel doen er alles aan om te proberen Heldere Hemel tot andere gedachten te brengen. Een gezamenlijke toekomst zonder strijd. Maar Heldere Hemel wil niet luisteren, hij heeft maar één doel voor ogen. Een gevecht lijkt niet meer te vermijden.

Ook dit deel trekt je vanaf de eerste bladzijde het verhaal in. Een verhaal dat onmogelijk is los te laten. Eenmaal begonnen met lezen is stoppen pas mogelijk als de laatste bladzijde gelezen is en het boek dichtgeslagen kan worden. Wel is Het eerste gevecht best een heftig deel, fragmenten die behoorlijk sterk binnenkomen, vooral door de filmische verteltrant. Een gedeelte dat niet zo geschikt is voor iedereen en misschien zelfs voor nachtmerries kan zorgen. Ook al weet je dat dit het ‘maar’ een verzonnen verhaal is, de strijd die op een gegeven moment gevoerd wordt is een gevecht met afschuwelijke gevolgen.

Voordat de grote strijd, het eerste gevecht losbarst, ontmoet Schildpadstaart een oude bekende. Een ontmoeting die voor een groot avontuur zal zorgen maar ook het noodlot zal tarten.

Ze krijste terwijl hij doorbeet tot op het bot, liet los en viel met een bons op de grond.

Het eerste gevecht is een zeer heftig deel van deze serie, een verhaal waar meer verdriet dan vreugde in te vinden is. Dit filmische avontuur is absoluut niet voor watjes. Maar vergeet vooral niet de boodschap uit dit verhaal te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress